Nucile si sanatatea

nuci

Efectele nutritionale ale diferitelor tipuri de nuci variaza de la produs la produs… Exista o fundatie internationala, cea a fructelor uscate si a nucilor care recunoaste cateva caracteristici nutritionale la diferite tipuri de nuci cum ar fi: migdale, nuci de Brazilia, caju si multe altele…

Desi tehnic nucile sunt recunoscute ca si leguminoase, aceasta fundatie internationala o recunoaste ca fiind foarte apropiata de scoarta copacului din care creste.. astfel nuca devenind un nume in domeniu…

Nucul nu este numai un copac, el ne da roade cunsocute in intreaga lume pentru prorpietatile sale insa de asemenea are si un lemn foarte pretios, rezistenta sa fiind cunoscuta in lumea intreaga…

Nucile contituie o bogata sursa de energie, continand multi nutrienti, minerale, antioxidanti si vitamine esentiale pentru o buna functionare a organismului. Constituie o bogata sursa de minerale, ca mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc si seleniu. Cuprul este un co-factor vital pentru multe enzime incluzand cytochrome c-oxidase si superoxide dismutase (alte minerale ce functioneaza ca si co-factor sunt manganul si zincul).

Uleiul de nuci are o aroma specifica, avand puternice proprietati astringente, protejand pielea de a deveni uscata. Este utilizat in gatit ca ulei de baza si transport („carrier or base oil”), in medicina traditionala, masajul terapeutic, aromaterapie, industria farmaceutica si cosmetica. Nuca este de obicei consumata individual, in forma bruta. Pot fi consumate prajite, sarate sau dulci.Are un gust dulceag, constituind un topping excelent pentru pizza sau iaurturi; Nucile zdrobite pot fi presarate peste salate, deserturi, in special inghetate si alte asemenea preparate. Sunt extrem de utilizate in productia de biscuiti, dulciuri si prajituri. Pot lua forma untului de nuci, care este destul de popular in special pentru cei alergici la aceste fructe.

 

 

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

2 thoughts on “Nucile si sanatatea

  1. Nucile : Considerate un ” super aliment”, sunt cele mai nutritive nuci, bogate in acidul alfa-linoleic si omega 3. Omega 3 reduce riscul bolilor cardiace, a diabetului, tensiunii, obezitatii si al depresiei cronice. Studiile au aratat faptul ca cei care includ in dieta lor nucile, pot reduce colesterolul rau si pot tine in frau diabetul. Sunt bune consumate in salate, tartine si ca atare. Migdalele: Aceste nuci au o concentratie ridicata de proteine zinc si calciu sunt o sursa bogata de vitamina E, calciu , magneziu, fier si potasiu. Si ele pot reduce colesterolul rau. Se pot folosi la prajituri, creme, se poate face laptedin ele sunt excelente in orice preparat. Nucile braziliene: Sunt foarte bogate in seleniu care este o sursa recunoscuta de antioxidanti. Imbunatatesc tonusul organismului si performantele mentale. Sunt o sursa importanta de cupru, zinc, magneziu si fier. Faceti din ele lapte sau folositi-le in tartine. Caju: La fel ca si alte nuci, caju sunt o sursa importanta de proteine si fibre. Bogate in vitamine si minerale: Vit. B, potasiu, fosfor, seleniu si cupru. Se pot folosi in foarte multe retete. Pot fi facute ” branza”( de caju desigur), tartine, prajituri cu branza, inghetate, etc. Nuci pecan: Zinc, Vitamina E, Vitamina A, sunt numai cateva din beneficiile pe care ni le ofera. S-a demonstrat ca ele imbunatatesc dieta pentru scaderea colesterolului rau. Faceti cu ele un lapte interesant, folositi-le in salate sau adaugati-le la prajituri.

  2. Nucile cu coaja pot fi depozitate in locuri intunecoase, uscate, pentru mai multe luni in timp ce nucile fara coaja trebuiesc pastrate in recipiente vidate si tinute in frigider pentru a nu rancezi.

Lasă un răspuns