Mai este hard diskul extern de utilitate?

Hard diskul nu mai are nevoie de prezentari dupa mai bine de o jumatate de secol de existenta. Aparut in 1956, acest suport se distinge in special prin longevitatea sa. A castigat in popularitate datorita faptului ca este extrem de practic. Dupa aparitia hard diskului extern lucrurile au devenit si mai simple. Insa, aceasta tehnologie pare cam demodata odata cu democratizarea de care a avut parte Cloud. Mai este acest obiect util in viata de zi cu zi?

Mai este hard diskul extern de utilitate?

Utilitatea hard diskului a fost rareori pusa la indoiala inainte de aparitia Cloud computing. Suportul de stocare se diferentia de alte echipamente disponibile pe piata. Un hard disk poate pastra datele timp de 300-100 de ani (HDD) sau chiar 50-110 ani (SSD).

In ceea ce priveste Cloud-ul, acesta beneficiaza de o durata de viata si de o capacitate potential infinite. Cardurile de memorie sunt la fel de interesante atunci cand vine vorba de durata de viata oferita. Acestea pot beneficia de o durata de viata care uneori depaseste 100 de ani.

3 avantaje oferite de hardul extern

Unii par sa uite cat este de util inca hardul extern, mai ales atunci cand nu avem disponibila o conexiune internet. Cu ajutorul acestui suport fizic poti avea acces rapid la toate datele tale, independent de starea retelei. In plus, esti singura persoana care foloseste acest tip de periferic. Reprezinta o modalitate excelenta de a-ti proteja computerul de riscuri de intruziune si de atacuri provenite de pe web.

Pe de alta parte, cu ajutorul unui hard extern poti pastra controlul asupra datelor tale, le faci chiar mai accesibile si mai portabile. Discul extern ramane imbatabil in privinta raportului calitate/pret oferit.

Hardul extern este ideal pentru studii. Un student poate epuiza cu usurinta si rapid 1 TB de spatiu pe hard. Aceasta situatie risca sa se agraveze de cand scoala si facultatea a trecut online. Poate ai obiceiul sa inregistrezi unele lectii pentru a te asigura de faptul ca nu ai ratat nimic. Discul extern este cea mai buna solutie in acest caz, remediaza lipsa de spatiu rapid si usor. Astfel ai posibilitatea de a-ti transporta peste tot datele.

Hardul extern te ajuta sa faci un backup mai usor. Utilitatea discului extern se rezuma adesea la copii ale unor documente, poze sau alte lucruri importante. In acest sens este folosit cel mai des. Cu acest suport extern, iti poti proteja cu mai mare usurinta datele, mai ales daca brusc computerul ti se strica sau esti victima unui atac cybernetic.

Poti face in egala masura un backup al sistemului de operare pe un disc extern. Astfel, in cazul unui bug vei avea posibilitatea de a porni windowsul de pe acest periferic. Astfel, vei reusi sa remediezi rapid si usor problema. In cel mai razu caz, iti vei recupera datele, vei formata hardul extern si vei reinstala windowsul.

Hardul extern este ideal si pentru stocare pozelor si clipurilor video. Pzoele si clipurile video ocupa foarte mult spatiu pe hard si externalizarea iti permite sa rezolvi rapid aceasta problema.

Sursa: https://www.mediacritik.com/disque-dur-externe-encore-utilite/

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns