Iubim tehnologia?

Oamenii au avut întotdeauna o relație complexă cu tehnologia. La fel ca orice relatie din viata: uneori ne place, uneori, nu ne place. Relația noastră fluctuează în timp ca să învățăm cum să trăim cu ea. Și bazandu-ne pe cercetările recente, se pare ca plimbarea cu roller coasterul nu este diferită de povestea de dragoste complicată cu tehnologia care se dezvolta zi de zi. Acest lucru ar putea surprinde unele persoane care au trait intr-o eră în care tehnologia digitală nu a fost omniprezentă în viața lor. Tehnologia a devenit mai personala decât oricând. Dar, așa cum această relație cu tehnologia devine mai familiara, de asemenea, creste, și în cele din urmă relevă o oarecare de îngrijorare.

tableta_asus_transformer_t100taf-dk038b_intel_atom_10.1_ipsCercetarile arata ca in timp ce majoritatea celor din ziua de azi (86%) spun ca tehnologia le face viata mai simplă și îmbunătățește relațiile lor personalele (69%), insa, in acelasi timp simt, de asemenea, că societatea se bazează prea mult pe tehnologie (59%) și că ne dezumanizează (61 %). Această contradicție a fost, de asemenea, gasita si la alte grupe de vârstă, dar contrastul a fost deosebit de puternic în rândul celor trecuti de a doua tinerete. Deci, ce se întâmplă aici?

Cred că este vorba despre o relație destul de complexa, la care noi toți ne putem referi atunci când ne confruntăm cu ceva nou: un amestec de emoție, de mirare, și „cum-am-trai-fără-asta ?!”, amestecat cu o doză sănătoasă de scepticism, neîncredere și o preocupare atentă pe impactul acesteia la rutinele noastre existente și norme sanatoase. La urma urmei, acest lucru nu este nou. Ne place TV, dar vă faceți griji ca acest lucru va afecta calitatea vieții familiei voastre.

Ne plac smartphone-urile, dar ne facem griji ca acest lucru ne va face mai mult sai mai putin sociabili. Tehnologia și cultura au fost prinse întotdeauna in acest dans – cultura informeaza dezvoltarea tehnologiei și apoi tehnologia aunge pe primul loc. Ritmul schimbărilor tehnologice accelerează, asa ca va trebui să se vină cu noi strategii pentru a ne ajuta rapid la a determina modul în care dorim să includem aceste noi tehnologii în viața noastră. În viitor, va trebui să fim în măsură să răspundem la următoarele întrebări și mai multe poate: Este OK a lasa un robot sa aiba grijă copilul meu (in cazul in care tehnologia va ajunge atat de departe)?

Tehnologia este in continua schimbare si dezvoltare… va ajunge foarte departe, cu siguranta, insa intrebarea principala ramane una singura: Suntem pregatiti sa ii facem fata?

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns