Cum folosesti Chromecast pe Android?

Spre deosebire de Airplay si AppleTV, Google Chromecrast este mai degraba favorabil unui ecosistem deschis. Astfel, dogle-ul HDMI este compatibil cu diferite dispozitive, de diferite marci. Google intentioneaza sa isi reorganizeze si sa isi actualizeze in mod constant catalogul de produse.

Cum poti instala Chromecast pe Android?

Poti instala si sa configurezi cu usurinta Chromecast pentru Android. Acest marci sunt in realitate proprietatile Google, filiala Alphabet. In mod ironic, aceasta situatie nu face decat sa provoace si mai multe complicatii, din cauza unor probleme serioase de branding. Spre exemplu, utilizatorii se pot pierde cu usurinta printre Google Movies, Google Play Movies &TV, Chromecast cu Google TV, Android TV.

Aceasta problema include in egala masura Chromecast si Android. Aceste doua nume pot desemna de altfel un hardware, un protocol, o aplicatie mobila sau un televizor. Oricum ar fi, cuplul Android Chromecast este compatibil in mod nativ. Va trebui doar sa urmezi unele proceduri diferite, este vorba despre un receptor ( Box Android TV si Smart TV Android) si un emitator (smartphone sau tableta Android).
Poti trece astfel imediat la configuratia retelei WiFi si a terminalului. Pentru asta, trebuie sa folosesti telecomanda Box sau a televizorului inteligent. In general, functia Cast este integrata atunci cand dispui de un Android TV si de aplicatii preinstalate.

Pentru alte cazuri, va trebui sa instalezi o cheie Chromecast pentru a difuza continuturi multimedia pe marele ecran. Incepe prin a conecta dongle-ul de portul HDMI al televizorului. Conecteaza apoi cablul USB la o sursa de alimentare. Poti folosi portul USB al televizorului daca nu intentionezi sa te folosesti de dispozitiv pentru a porni si a opri televizorul de la distanta.

Cum folosesti Chromecast pe Android?

Trebuie sa configurezi Chromecast pentru Android cu ajutorul unui smartphone sau al unei tablete. Ai nevoie de aplicatia Google Home pentru a efectua aceasta operatiune. Descarca si instaleaza ultima versiune daca inca nu o ai. Dupa ce ai conectat dongle-ul HDMI, conecteaza-ti telefonul mobil la reteaua WiFi pe care intentionezi sa o folosesti pentru casting.

Lanseaza Google Home. In general, aplicatia detecteaza automat prezenta unui nou Chromecast aflat in apropiere. Vei primi instructiunile de configurare ale dispozitivului. In caz contrar, da click pe « + » din partea de sus a ecranului de Home dupa care configureaza un aparat si da click pe Dispozitiv nou. Selectioneaza noul periferic si urmeaza instructiunile care iti apar pe ecran.

In Google Home deschide Setari si alte Setari dupa care da click pe Repornire. Poti debransa cu usurinta cablul de alimentare si sa il bransezi din nou peste cateva minute.

In caz de incompatibilitate foloseste optiunea oglinda oferita de Chromecast pentru Android. Aceasta optiune permite duplicarea ecranului aparatului mobil pe televizor. Pentru a lansa aceasta functie selecteaza terminalul tinta din Google Home. Mai apoi da click pe Casting pe ecranul meu. Google Chrome integreaza in egala masura acest protocol. Este de ajuns sa dai click dreapta pe pagina de difuzat si sa dai mai apoi click pe Casting.

Sursa: https://www.mediacritik.com/utiliser-chromecast-sur-android/

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns