Care sunt cele mai bune browsere web?

Concurenta pare sa fie dura in randul browserelor web de pe piata. Desi poate parea complicat sa le diferentiem, toate au propriile lor caracteristici. Vrei sa stii care este browserul potrivit pentru tine in functie de profilul si nevoile tale? Iti oferim toate informatiile de care ai nevoie pentru a face alegerea corecta!

Google Chrome

Incepem acest articol cu cel mai utilizat browser din 2012: intr-adevar, Google Chrome reprezinta 65% din cota de piata a browserelor web la nivel mondial. Disponibil pentru Windows, MacOs, Linux, Android si iOS, este considerat in prezent cel mai rapid dintre toate. Lansat in 2008 de Google, acesta este actualizat la fiecare 15 zile pentru a se asigura ca utilizatorii beneficiaza de un serviciu in continua imbunatatire. Cum va explicati succesul mondial al Google Chrome, la 13 ani de la lansare?

Safari

Destinat in intregime utilizatorilor Apple, Safari este al doilea cel mai utilizat browser web din lume, dupa Google Chrome, cu o cota de piata de peste 20%. Browserul a fost lansat in 2003 pentru Mac OS X v10.0 si este instalat automat in toate produsele Apple, ceea ce explica locul sau in clasamentul celor mai utilizate browsere. Astfel, este disponibil doar pe dispozitivele MacOS si IOS.

Firefox

Lansat in 2004, Firefox este dezvoltat de Fundatia Mozilla, o organizatie non-profit. Firefox a fost mult timp in cursa pentru a deveni cel mai bun browser web din toate timpurile. In prezent, este considerat unul dintre cele mai sigure browsere din punct de vedere al protectiei confidentialitatii. Este un browser compatibil cu Windows, Mac si Linux si are, de asemenea, o aplicatie pentru Android si iOS.

Microsoft Edge

Internet Explorer a fost cel mai utilizat browser din lume o buna perioada de timp. Cu toate acestea, odata cu concurenta, browserul a fost depasit si, in mod clar, nu mai avea un loc printre cei mai buni. In 2015, odata cu lansarea Windows 10, a fost introdus Edge, iar astazi isi ocupa locul printre browserele web de top.

Opera

Prezent pe piata browserelor web inca din 1995, Opera a avut destul timp sa evolueze. Creat de compania IT Opera Software, se distinge de alte browsere datorita posibilitatilor sale extinse de personalizare. Este disponibil pe toate mediile (Windows, Mac, Android si IOS). Chiar daca nu este un browser de top, exista motive intemeiate sa se afle in acest clasament.

Brave

Cel mai recent browser intrat pe piata este Brave, lansat in 2016 de Brendan Eich, care este si co-fondatorul Mozilla Firefox. Este disponibil pe Windows, Android, MacOS si IOS. Sa aruncam o privire asupra catorva motive intemeiate pentru a-l adopta.

Vivaldi

Creat in 2015 de compania norvegiana Vivaldi Technologies, Vivaldi se alatura lui Brave in categoria celor mai noi browsere. Acesta a fost dezvoltat de Jon Stephenson von Tetzchner, care este nimeni altul decat fostul creator si CEO al browserului Opera. Disponibil pe Windows, Android si MacOS, Vivaldi are si cateva caracteristici interesante care v-ar putea convinge sa il descarcati.

Sursa: https://www.planetepc.fr/quels-sont-les-meilleurs-navigateurs-web/

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns