Motive pentru care sa alegi o vacanta in Maramures

Motive pentru care sa alegi o vacanta in Maramures

Maramuresul este una dintre cele mai frumoase zone din Romania, un loc in care traditiile inca se pastreaza cu sfintenie, atat prin straiele populare pe care oamenii inca le poarta cu mandrie, cat si prin obiceiurile care par sa nu se piarda, in ciuda perioadei moderne pe care omenirea o tranziteaza.

Muntii Oasului, Muntii Gutai, Muntii Tiblesului, dar si Muntii Rodnei si cei ai Maramuresului: acestia sunt strajerii care delimiteaza frumos intregul Maramures, asigurandu-se parca de faptul ca viata la tara trebuie sa dainuie asa cum era odinioara. Indiferent de anotimpul in care turistii decid sa soseasca aici, intotdeauna exista obiective turistice care pot fi explorate si admirate!

Un tinut parca scos dintr-o alta lume

Oamenii care locuiesc in Maramures sunt iuti, dar totusi molcomi, cu frica de Dumnezeu, rosii in obraji de sanatate si mereu bucurosi sa primeasca oaspeti veniti din alte zone ale tarii, carora sa le impartaseasca din traditiile lor. Nu este deloc exclus ca turistii sa vada aici oameni imbracati in haine populare care se ocupa de agricultura sau de stransul fanului. Maramuresenii sunt mandri de straiele lor populare, ale caror secrete le-au patrat cu grija de-a lungul timpului, transmitandu-le din generatie in generatie.

Chiar si cei mici maramureseni sunt invatati ca obieciurile si datinile sunt la fel de importante cum este credinta. In plus, arhitectura din partea locului este una cu totul si cu totul deosebita, casele fiind realizate in mare parte din lemn si cu acoperisuri care mai de care mai frumos brodate cu diferite tipuri de decoratiuni.

Obiective turistice impresionante

Cimitirul Vesel este cel mai inedit cimitir din Romania! Cei care pasesc aici nu se vor simti niciodata cuprinsi de nostalgie si tristete, ci dimpotriva, vor rade, se vor amuza si vor descoperi povestile familiilor care si-au condus aici rudele pe ultimul drum. Istoriile hilare de pe crucile vopsite in culori diverse vor smulge intotdeauna cel putin cateva zambete turistilor care cu siguranta nu au mai vazut nicaieri in Romania un astfel de loc!

De asemenea, bisericile din lemn, care sunt presarate din loc in loc sunt extrem de frumoase si nu trebuie ratate!

Cei mai curajosi pot chiar sa mearga pe unul din traseele montane, avand la dispozitie numeroase optiuni. In drumul lor, acestia se vor putea bucura de peisaje extrem de frumoase.

Activitati inedite

In Maramures se desfasoara numeroase festivaluri, care atrag an de an un numar impresionant de turisti. In cadrul acestor evenimente, muzica, voia buna si distractia sunt la ele acasa, la fel ca si mancarea delicioasa, pregatita numai din ingrediente naturale. In plus, nimeni nu trebuie sa paraseasca tinutul Maramuresului inainte de o plimbare cu Mocanita. Pret de cateva ore, oamenii vor avea ocazia de a calatori cu unul dintre cele mai frumoase trenuri, care serpuieste printre munti, intr-un ritm domol.

Pentru a descoperi cu adevarat tinutul maramuresean, turistii trebuie neaparat sa viziteze zona cu masina. Daca nu detin una proprie, companiile rent a car sunt o solutie optima! VAG24, de exemplu, este compania ideala la care se poate apela, intrucat ofera o paleta variata de autoturisme care pot fi inchiriate. Pentru mai multe informatii despre serviciile oferite de aceasta companie cu ale carei masini se poate ajunge in Maramures, dar si alte zone frumoase din Romania, click aici https://www.vag24.ro/

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns