5 filme clasice nemuritoare

Gone with the Wind

Datorită dezvoltărilor tehnologice din ultimii ani, tot mai multe filme par supra-realiste și reușesc să ne impresioneze prin efecte speciale, însă sunt și unele producții cu adevărat nemuritoare. În acest articol am selectat 5 dintre cele mai cunoscute.

  1. Gone with the Wind (1939) – „Pe aripile vântului” este considerat unul dintre cele mai bune filme din istorie, dar și unul dintre cele mai vizionate. Inspirat din romanul cu același nume, Gone with the Wind a primit 8 Premii Oscar și a avut încasări record la vremea respectivă, de aproximativ 390 de milioane de dolari. Ajustând inflația, încasările ar trece de 1.4 miliarde de dolari. Filmul îi are în rolurile principale pe Clark Gable și Vivien Leigh și ne spune povestea de iubire dintre Rhett Butler și Scarlett O’Hara, în timpul Războiului Civil din America. Scarlett era o femeie egoistă, care nu dorea să-și arate sentimentele față de Rhett. Iar orgoliul se întoarce împotriva ei. Pentru a găsi actrița principală din acest film, echipa de producție a intervievat peste 1.400 de pretendente, ceea ce este un alt detaliu important.
  2. The Good, The Bad and the Ugly (1966) – Filmul regizat de Sergio Leone, care i-a avut în rolurile principale pe Clint Eastwood, Lee van Cleef și Eli Wallach este un western spaghetti, al treilea din „Trilogia dolarilor”. Recunoscut pentru violența sa, The Good, The Bad and the Ugly l-a determinat pe Quentin Tarantino să îl descrie ca fiind „cel mai bine regizat film al tuturor timpurilor”. De asemenea, și coloana sonoră este pe măsură, fiind compusă de Ennio Morricone. The Good, The Bad and the Ugly este un film redifuzat adesea de posturi TV din întreaga lume, iar în luna septembrie a apărut chiar și un joc cu același nume, produs de compania Gluck Games, care în România poate fi jucat în exclusivitate la NetBet. Acesta este primul operator licențiat în România după schimbarea legislației, care oferă cazino mobile și desktop, loterii internaționale, jocuri de poker, mese de ruletă și blackjack live, dar și pariuri mobile și desktop pe cele mai importante evenimente sportive. Cât privește jocul, acesta merită încercat, reușind să te transpună în Vestul Sălbatic, cu simboluri precum un cufăr de comori, lingouri și monede de aur, pistoale și personajele principale din film.
  3. Casablanca (1942) – Un film de dragoste din timpul războiului, care ne prezintă povestea lui Rick Blaine (interpretat de Humphrey Bogart), cel care trebuie să aleagă între iubirea pentru o femeie și ajutarea ei și a soțului său, un lider al rezistenței din Cehia, să evadeze din Casablanca pentru a continua lupta impotriva nemților. Casablanca a câștigat 3 premii Oscar și s-a bucurat de multe recenzii pozitive. Un amănunt mai puțin știut este acela că, înainte să ajungă la Humphrey Bogart pentru rolul principal, echipa de producție l-a luat în calcul și pe Ronald Reagen, cel care ulterior a devenit președintele SUA.
  4. Breakfast at Tiffanny’s (1961) – Un alt clasic foarte apreciat este „Mic dejun la Tiffany”. Acesta prezintă povestea lui Holly Golightly, o tânără frumoasă și sofisticată, care adoră să se îmbrace luxos și să participe la petreceri. Ea își dorea o căsătorie cu un bărbat înstărit, dar nu a cunoscut drogostea adevărată până când nu l-a întâlnit pe Paul, noul său vecin, un tânăr care dorea să ajungă un scriitor de succes, care a fost întreținut de o femeie mai în vârstă și bogată. Breakfast at Tiffany’s a câștigat 2 premii Oscar.
  5. Mary Poppins (1964) – Filmul care a avut-o pe Julie Andrews în rolul principal ne prezintă povestea unei dădace care, prin intermediul muzicii și a aventurilor, ajută doi copii neglijați să fie mai aproape de tatăl lor. Mary Poppins a fost regizat de Robert Stevenson și a câștigat 5 premii Oscar, fiind un alt clasic pe care e bine să îl vezi măcar o dată în viață.

Niciunul dintre aceste filme nu este disponibil pe Netflix, dar locco.ro a alcătuit un alt top cu filme prezente pe această platformă.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns