MeWe, reteaua sociala anti-Facebook in plina dezvoltare

Este o tendinta din ce in ce mai apreciata care pare sa fie destul de durabila. Este vorba despre o retea sociala, unde utilizatorii sai sa nu mai fia agasati de catre practicile gigantilor web mai ales in ceea ce priveste confidentialitatea. Si MeWe este cea care se lauda ca este o retea sociala bazata pe incredere, control si iubire. « Viata voastra nu este de vanzare » ni se spune aici.

Fara anuturi publicitare, fara programe spyware sau malware sau alte probleme.. La toate acestea se adauga si un resentiment la anumiti internauti in fata moderarii din ce in ce mai ferme in ceea ce priveste limbajul si dezinformarea din partea Facebook si a concurentilor sai. Asistam deci la migrari din ce in ce mai masive pe platforme care pana acum nu prea erau utilizate. Este si cazul Gsb.com care atrage din ce in ce mai multi militanti conservatori si conspirationisti. Serviciile de mesagerie precum Signal si Telegram au si ele din ce in ce mai multi adepti din cauza polemicii noilor conditii de utilizare Whatsapp. Aprar deja alternative si la Google sau la YouTube.

Pe scurt, miscarea de contestare GAFa este din ce in ce mai generala. Un model virtuos. In acest context intervine popularitatea din ce in ce mai mare a acestei retele sociale. Iar MeWe are o configuratie foarte apropiata de Facebook. Dar, fata de reteaua sociala fondata de catre Mark Zuckerberg, aceasta revendica respectul confidentialitatii datelor personale. Astfel ca, platforma acorda un control total utilizatorilor sai in ceea ce priveste informatiile.

Nu are deloc reclame si internautii pot sa controleze tot ceea ce apare in fluxul lor. In ceea ce priveste finantarea, MeWe opteaza pentru un model freemium, cu o oferta gratuita dublata de un abonament cu plata care da acces la diferite functionalitati. Dupa cum o semnaleaza si Znet, reteaua sociala va trebui sa faca fata noii sale popularitati. Foarte bine plasata in clasamente in ceea ce priveste descarcarile in State, are peste 2,5 milioane de noi utilizatori doar intr-o saptamana. In total, in jur de 15 milioane de utilizatori s-au inscris deja, din care 50% doar din America de Nord.

Daca aceasta retea sociala se distinge prin modelul sau virtuos, cu siguranta ca va trebui sa faca fata unor probleme de moderare. MeWe are un regulament clar care interzice difuzarea de continut care instiga la ura sau la violenta, dar unii il incalca destul de des. Dar fondatorul sau, Mark Weinstein revendica libertatea de exprimare pe retelele sociale. Acesta a declarat ca nu exista cenzura pentru persoanele bune care posteaza pe reteaua sociala si care urmeaza indeaproaope regulile. Nu prea conteaza parerea lor, daca sunt de stanga sau de dreapta. Nu este treaba celor care stau in spatele acestei retele. Mesajul a fost primit mai ales de catre conservaori care au venit aici in numar mare. MeWe are o echipa de moderatori, dar conform The Independent, continuturile de extrema dreapta care ar putea sa fie problematice, ar putea sa fie in continuare difuzate.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns