Diferentele dintre lichidele VG si PG pentru tigarile electronice

vapebar

Tigara clasica este azi de domeniul trecutului pentru multi fumatori. Din ce in ce mai multe persoane constientizeaza pericolele la care se expun fumand chiar si cele mai fine tigari, de aceea opteaza pentru o tigara electronica la pret promotional. Conform noilor studii, ingredientele folosite la fabricarea lichidului pentru tigara electronica nu sunt deloc periculoase pentru sanatatea omului, iar vaparea devine o placere nevinovata. Daca fumatorii opteaza si pentru un vapebar cu arome intense, de la primul si pana la ultimul puf vor simti aromele laptoase, gusturile dulci sau acrisoare, in functie de produsul pentru care au optat.

Lichidul pentru tigara electronica cu glicerina vegetala vs. lichidul cu propilen glicol

Vaperii incepatori nu stiu exact care sunt diferentele dintre cele doua ingrediente si au tendinta sa sara peste acest aspect in momentul in care isi comanda o tigara electronica sau un kit complet pentru tigara electronica. Cei mai avansati, care deja au incercat mai multe tipuri de lichide, mai multe arome, care au pus intrebari pe Google sau pe forumuri, au descoperit diferentele dintre cele doua tipuri de lichide pentru tigara electronica.

Prescurtarea VG pentru lichidul pentru tigara electronica vine de la glicerina vegetala, cunoscuta sub numele de glicerol vegetal, un carbohidrat ce provine in mare parte de la plantele uleioase. Glicerina vegetala are un gust foarte dulce, insa nu ridica nivelul zaharului din sange, fiind folosita chiar si la produsele alimentare, avand uimitoarea proprietate de a nu contribui la aparitia cariilor dentare bacteriene.

Pe de alta parte, prescurtarea PG provine de la propilen glicol, un produs obtinut prin reactia oxidului de propilen cu apa, fiind inclus in industria hranei pentru animale, a produselor cosmetice si farmaceutice, dar si a produselor industriale. Lichidul pentru tigara electronica poate fi adesea si un amestec dintre cele doua substante in proportii de 70-30%, si anume 70% PG si 30% VG sau viceversa, cu adaos de arome. Cel mai bun efect il au lichidele pentru tigara electronica cu o proportie de 50-50% a celor doua substante.

Diferentele semnificative dintre cele doua substante tin de caracteristicile acestora. lichidele cu baza de VG sunt ideale pentru ca produc mai multi vapori, nu produc alergii, nu au o aroma prea dulce sau prea intensa, iar lichidul este dens, in timp ce lichidele cu baza PG nu declanseaza atat de multi vapori, au sucurile mai dulci, aromele mai intense si lichidul mai subtire.

Alegerea apartine fiecarui fumator in parte, tinand cont de preferintele sale, de oferta din magazinul online Voore.ro si de senzatia pe care i-o lasa vaporii dupa ce sunt inhalati. Numai incercand mai multe variante, mai multe tipuri de concentratii ale substantelor PG si VG in lichidul tigarii electronice, vaperii pot lua cea mai buna decizie.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns