click aici

Big Bang – descoperiri epocale


Big Bang, altfel spus… marea explozie, inceputul! Inceputul a ceea ce numim cu admiratie Univers, inceputul existentei materiei, a energiei, spatiului si timpului, fara de care noi, anonimi ai Universului, nu am fi existat. Aruncam o privire spre marginea cunoasterii, spre momentul zero? Putem sa incercam…

Big Bang

Big Bang: Sursa foto Google Images

Ce inseamna Big Bang nu este o mare dilema si poate fi usor de inteles, mai ales ca teoria are un suport stiintific, asta si datorita oamenilor de stiinta ce isi sacrifica viata pentru asemenea descoperiri epocale. Initial a fost o particula, ceva fara dimensiuni, insa cu o energie infinita, imposibil de calculat acum. Apoi…explozia, inceputul! Astfel este explicat in mare fenomenul ce a dus la o dezvoltare ulterioara a Universului. Secunda unu, explozia „arunca” in neant energie, materie, spatiul si timpul! Mai departe este istorie, una pe care noi acum o „citim” in galaxi, marturie a unor timpuri foarte indepartate, cu aproximatie…14 miliarde de ani! Da, 14 miliarde de ani, aceasta este varsta aproximativa a Universului! Cum stim acest fapt?

Simplu, varsta celor mai batrane stele este de 13 miliarde de ani, cu aproximatie. Asadar, totul are o varsta, asta sa insemne ca poate avea si un sfarsit? Insa teoria a ceea ce numim Big Bang, mai are si ale „dovezi” intiparite in… lumina! Da, analiza luminii emise de galaxii arata faptul ca se indeparteaza, o alta dovada a exploziei initiale. Asadar, Universul se extinde, mai interesant, acest lucru se intampla uniform, in toate directiile! Asta, dar si radiatia cosmica ce parca vine din toate directiile indica un…Big Bang! Fascinant, insa si misterios acest fapt… inceputul!

Dar dincolo de Big Bang, oare ce a fost? Asta in masura in care accepti, oricine ai fi, teoria exploziei initiale… Universul nostru, poate si al altora, insa…Universuri paralele, pura imaginatie sau chiar o realitate anticipata? Sunt cateva din multele intrebari esentiale…

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.
LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Cumparati un sistem de supraveghere video

Un avantaj enorm pe care îl au site­urile online este faptul că le poţi vizualiza de acasă, stând relaxaţi şi

Viata la tara

Cați dintre voi va petreceți vacanta sau cel puțin weekend-ul la tara? De exemplu eu îmi fac de fiecare data

Decoratiuni in gradina

Odata cu varsta toti ne-am dori ba un loc de munca mai bun, ba o masina mai frumoasa si piesa


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte