click aici

The Sisters Brothers, un western exceptional

The Sisters Brothers, un western exceptional

Synopsis: Charlie si Elie Sisters evolueaza intr-o lume ostila si salbatica. Mainile lor sunt patate de sange. Asasini platiti, cei doi frati ucid fara mila, fara remuscari. Este meseria lor. Charlie, fratele mai mic, pare nascut pentru a ucide. Elie viseaza sa duca o viata normala. Dar, cand sunt angajati de Commodore sa caute si sa ucida un barbat, viata lor este data complet peste cap…

Nu este un lucru obisnuit sa il vezi pe Jacques Audiard realizatorul unui film in genul western. Nu este o surpriza ca rezultatul este unul exceptional, un film remarcabil. Filmul respecta in mare legile acestui gen si respecta temele de predilectie ale cunoscutului autor, mereu preocupat de faptul sa proiecteze personajele in evenimente care ii depasesc. Este vorba aici despre o poveste paradoxala, plasata in Statele Unite ale Americii, o combinatie de violenta si utopie.

Jacques Audiard este considerat unul din cei mai mari realizatori de film ai momentului. A primit un Palme d’Or in 2015 pentru filmul Deephan si un Cesar pentru cel mai bun film in 2010. Un film initiat de actorul John C.Reily, care joaca in film si de sotia sa producatoarea Alison Dickey, The Sisters Brothers este o adaptare a romanului eponim al lui Patrick DeWitt, un western iconoclast si ironic pe care Jacques Audiard a vrut sa il aprofundeze.

In anul 1850, intre Oregon si California, fratii Sisters, Charlie si Elie, asasini platiti, sunt angajati de catre un senator cunoscut sub porecla de Commodore sa gaseasca si sa ucida un chimist care a descoperit modalitatea perfecta de a scoate aurul dintr-un rau. Dupa ce il obliga sa le spuna metoda desigur. In drum pentru a duce aceasta misiune la bun sfarsit va iesi la suprafata o drama familiala comuna, cei doi frati vor ajunge sa puna la indoiala totul si sa isi doreasca sa nu mai traiasca in aceste conditii, Elie in special, care isi doreste de mai multa vreme sa duca o viata normala.

Punerea in scena este deosebit de ambitioasa. Introducerea este sublima, avem parte de o reconstituire istorica, o intriga relansata in mod constant. Magnifica muzica apartinand lui Alexandre Desplat ofera nota finala, compozitorul iesind din compozitiile sale clasice cu orchestratii mult mai colorate decat de obicei. The Sisters Brothers este fara indoiala unul din cele bune filme lansate anul acesta.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Related Articles

Calendarul zilei – 2 mai 2014

La data de 2 mai 2004, cititorii revistei „Total Guitar” votau piesa „Sweet Child Of Mine” a celor de la

O poezie pe zi: Asteptare

Asteptare: Iar esti certat cu timpul Astept… Ceasul nu-l port la mânã ci sub sâni in piept Nerãbdãtoare sã-ti vad

Un mass pe zi. „6 adevaruri”

Iata inca un mass prmit alaturi de celalalte 10. Dar asta chiar mi-a sarit in ochi. Nu stiu daca cineva

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte