Intrebari pe care trebuie sa ti le pui inainte de a achizitiona o noua piesa vestimentara

Vrei ca urmatoarea sedinta de shopping sa te regaseasca mai increzatoare in tine? Iata care sunt intrebarile pe care trebuie sa ti le pui de fiecare data cand ai in vedere achizitionarea unei noi piese vestimentare.

Intr-o epoca dominata de consum si de fast fasion, avem tendinta sa cumparam compulsiv, in masa si sa acumulam haine pe care poate nu le vom purta niciodata. Rezultat: dulapurile noastre sunt arhipline si, cu toate aceste, dimineata nu ai cu ce te imbraca. Ai ajuns in aceasta situatie dintr-un motiv simplu, ai cumparat si tu, la fel ca numeroase alte femei, compulsiv.

Cumpara inteligent

Sa cumperi de la Primark, Zara sau H&M in perioadele de reduceri este ideal. Chiar si atunci cand nu ai nevoie de nimic insa tii neaparat sa cumperi ceva. Evident, de fiecare data iti spui ca shopping-ul este pentru tine o veritabila terapie care te vindeca de stres si oboseala. Urmeaza apoi un cerc vicios in care acumulam o tona de haine pe care nu le purtam, in detrimentul ecologiei si, bineinteles, in detrimentul portofelului nostru. Cine nu si-a gasit in dulap haine cu eticheta care zaceau in dulap de cateva luni bune? Sau, a facut o adevarata obsesie pentru o rochie care, odata achizitionata, zace in dulap, nu i-a gasit nicio intrebuintare pana in prezent?

Aceasta intrebare simpla te va ajuta sa cumperi mai inteligent sis a faci un triaj sever in garderoba ta si sa te simti mai increzatoare in tine: ma face aceasta piesa vestimentara sa arat fabulos? Punandu-ti aceasta intrebare de fiecare data inainte de a cumpara ceva iti oferi posibilitatea de a te simti mai bine in pielea ta si de a avea o imagine mai pozitiva despre tine. Astfel, iti vei da seama daca cumperi sau nu hainele nepotrivite.

O alta intrebare eficienta: ma simt 100% comod in aceasta piesa vestimentara? Ti s-a intamplat cu siguranta ca, proband o haine sa te simti comod in ea, dupa care, purtand-o o perioada mai indelungata de timp nu te-ai mai simtit atat de comod? De obicei, aceste piese vestimentare ajung pe fundul dulapului, nu mai sunt folosite. De aceea, inainte de a cumpara o piesa vestimentara trebuie sa te asiguri de faptul ca te vei simti 100% comod in ea.

O garderoba care ne reflecta personalitatea

Imagineaza-ti un sifonier in care fiecare piesa vestimentara te inveseleste si te binedispune. Nu doar ca acest lucru te va ajuta sa castigi timp pretios in fiecare dimineata deoarece nu vor mai exista chestii in plus care sa te incurce ci vei avea garantia ca in sifonierul tau exista doar haine care te pun in valoare. Astfel, poti incepe ziua intr-un mod cat se poate de pozitiv, extrem de increzatoare in fortele proprii.

Deoarece hainele reprezinta primul lucru pe care oamenii din jurul nostru il observa la noi, ne dorim toate sa oferim cea mai buna varianta a noastra, nu-i asa? Hainele, intr-o anumita masura, ne reflecta personalitatea. Drept urmare, ar trebui sa ai acest lucru in vedere in timpul urmatoarei sedinte de shopping.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns