Imi apar pc-ul

security internetLucrez pe calculator de cativa ani buni si cred ca stiu cu ce se mananca o parte din IT insa intotdeauna mi-a fost greu sa las un antivirus instalat in calculator? De ce? Pentru ca cele luate de pe net ori costau foarte multi bani ori nu erau bune… Insa din aceasta cauza tot timpul aveam probleme si trebuia sa reinstalez windowsul…

Si uite asa pierdeam mai mereu o groaza de date imprtante de care aveam nevoie. M-am gandit deunazi sa caut un antivirus gratuit pe net… gratuit dar sa fie si bun. Si se pare ca de data aceasta am avut noroc pentru ca am gasit un antivirus foarte bun si…freeee!

Recunosc ca este un antivirus de care nu am prea auzit, se numeste Comodo antivirus insa are destule functii folositoare cum ar fi: are posibilitatea de scanare programata, se schimba foarte usor setarile de securitate printr-un slider simplu si la indemana oricui, ruleaza aplicatii intr-un mediu izolad prin Sandbox, si, cel mai important pentru mine, nu are nici un efect asupra functionarii sistemului.

Acest antivirus protejeaza calculatorul de virusi, viermi, troieni si rootkit-uri, daca accesez, din greseala, un site suspect ma protejeaza de furtul informatiilor personale, protejeaza sistemul la pornirea fisierelor din surse nesigure, si multe alte astfel de functii…

Momentan sunt foarte incantat de el… calculatorul merge mult mai bine decat m-as fi asteptat, dat fiind ca este un antivirus gratuit… M-am convins acum ca nu pot gandi negativ despre aceste antivirusuri pana nu le incerc.. Si uite ca merge, se poate si astfel!

Si asa am rezolvat si cu securizarea calculatorului… de ar fi asa usor si cu siguranta noastra a oamenilor…. Insa pentru asta mai avem noi de lucru la felul in care ne purtam… noi oamenii in special. Si faptul ca societatea ne-o cere nu este o scuza suficienta pentru felul in care unii dintre noi se poarta!

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

3 thoughts on “Imi apar pc-ul

  1. Nu sunt de acord cu tine in privinta antivirusului un kaspersky si un zone alarm ca firewall ar fi cel mai recomandat sau in loc de kaspersky un bitdefender .

  2. Tu vrei sa fii si popa si hot? 🙂
    Adevarat, Comodo a facut produse bunicele, dar nu se va ridica niciodata la nivelul lui Kaspersky sau Bitdefender! Sta bine la capitolul firewall, la antivirus ma indoiesc ca face fata. Sunt ele variante de antivurs cu bani, care sunt degeaba, asa ca variantele free cam ies din discutie. Prin natura meseriei pe care o am (IT), mi-au trecut prin mana o multime de calculatoare si-ti pot spune cu inima deschisa ca am dat peste o sumedenie de variante de antivirus instalate, variante platite sau free si care din nefericire s-au platit degeaba sau au fost instalate degeaba.

    Un alt aspect al problemei pe langa calitatea programelor in sine, este si faptul ca mai toata lumea instaleaza antivirusul, dar „uita” sa-l seteze. L-au pus si gata, cred ca au rezolvat problema. Si ca sa nu ma lungesc prea mult, din punctul meu de vedere si experientele avute cu Avast, Avira, Nod, Viper, AVG si altele, nu exista alti antivirusi decat Kaspersky si Bitdefender. Eventual un Symantec. Ca sfat, nu te baza prea mult pe el. Succes!

Lasă un răspuns