Cateva lucruri surprinzatoare pe care poate nu le stiai despre istoria muzicii

Muzica face parte din viata noastra si are puterea de a ne uni si de a ne emotiona. Fie ca esti un fan al muzicii rock, pop sau clasice, exista intotdeauna piese care ti-au marcat viata. Crezi ca stii toate secretele lumii muzicale? Mai gandeste-te inca o data! Iata cateva lucruri surprinzatoare pe care nu le stiai despre istoria muzicii, pentru a-ti imbogati cultura muzicala si a-ti impresiona prietenii la urmatoarea petrecere.

  1. Primul cantec inregistrat in studio

Stiai ca primul cantec inregistrat intr-un studio dateaza din 1860? Melodia se numeste „Au Clair de la Lune” si a fost inregistrata de Édouard-Léon Scott de Martinville, un inventator francez. Acesta a folosit un dispozitiv numit fonautograf pentru a inregistra undele sonore pe o foaie de hartie acoperita cu negru de lampa. Desi aceasta metoda nu a fost capabila sa reproduca sunetul, ea a reprezentat o piatra de hotar importanta in istoria muzicii inregistrate.

  1. The Beatles si originea numelui „Sgt. Pepper’s”

Celebrul album al trupei The Beatles, „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”, este considerat unul dintre cele mai bune albume din toate timpurile. Dar stiai ca ideea numelui a pornit de la o greseala facuta de Paul McCartney? Calatorind impreuna cu un prieten, acesta a inteles gresit numele unui fel de mancare cu piper servit la bordul avionului lor. Crezand ca a auzit „Sgt. Pepper”, si-a imaginat un personaj fictiv care ar fi dat numele trupei si albumului.

  1. Legenda chitarei lui Robert Johnson

Robert Johnson, un muzician american de blues, este adesea citat ca fiind unul dintre primii chitaristi din istoria muzicii. Potrivit legendei, Johnson si-a vandut sufletul diavolului la o rascruce de drumuri pentru a dobandi abilitatile sale exceptionale la chitara. Desigur, aceasta poveste este probabil un mit, dar continua sa fascineze fanii muzicii si a inspirat multi artisti, printre care Eric Clapton si Keith Richards.

  1. Prima trupa rock formata numai din femei

Muzica rock a fost mult timp asociata cu o lume masculina, dar stiai ca prima trupa rock exclusiv feminina a fost formata in anii 1960? A fost Goldie and the Gingerbreads, o trupa americana formata in 1962 de Genya Ravan si Ginger Bianco. Au avut un oarecare succes cu piese precum „Can’t You Hear My Heartbeat” si „Sailor Boy”, dar nu au atins niciodata faima grupurilor masculine din acea vreme.

  1. Prima cantareata care a castigat un premiu Grammy

Premiile Grammy sunt considerate a fi cea mai inalta distinctie din industria muzicala. Dar stiati ca prima femeie care a castigat un Grammy a fost o cantareata franceza? In 1959, Édith Piaf a castigat premiul pentru cea mai buna interpretare feminina pentru piesa „La Vie en Rose”. De atunci, multe cantarete mari i-au calcat pe urme, printre care Aretha Franklin, Whitney Houston si Céline Dion.

Istoria muzicii este bogata in fapte uimitoare si anecdote fascinante care exploreaza diferitele fatete ale acestei arte universale. De la prima inregistrare in studio la interzicerea muzicii in anumite tari, de la surse de inspiratie neasteptate pentru artisti la primele femei dirijor, muzica continua sa ne surprinda si sa ne inspire. Asadar, data viitoare cand iti vei asculta melodia preferata, aminteste-ti ca in spatele fiecarei note se afla o poveste si o mostenire culturala care merita sa fie descoperita si impartasita.

Sursa: https://www.plare.fr/10-choses-etonnantes-que-vous-ignoriez-sur-lhistoire-de-la-musique/

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns