Bicicleta electrica, un mijloc de transport simplu si ecologic

Utilizarea zilnica a bicicletei pentru a merge la birou sau pentru a face majoritatea cumparaturilor este un gest ecologic. Este, de asemenea, o modalitate sigura de a economisi bani. Dar trebuie spus ca bicicletele conventionale necesita mult efort fizic. Trebuie sa pedalezi impotriva vantului atunci cand bate vantul sau sa pedalezi din greu pentru a urca un deal. Cu un astfel de efort, ajungi epuizat la destinatie. Pentru a evita acest lucru, puteti opta pentru o bicicleta electrica, cunoscuta si sub numele de bicicleta cu asistenta electrica.

De ce sa folositi o bicicleta electrica?

Exista mai multe motive pentru care ar trebui sa folositi o bicicleta cu asistenta electrica. In primul rand, este necesar sa precizam ca aceasta limiteaza eforturile necesare pentru a misca masina. Nu mai trebuie sa pedalati inainte de a merge la serviciu, de exemplu. Gata cu transpiratia involuntara si cu oboseala musculara cauzata de pedalare. Aceste biciclete sunt echipate cu un motor si o baterie si sunt, prin urmare, recomandate persoanelor care sufera de dureri de spate sau care nu pot face eforturi fizice intense din motive de sanatate.

Cu bicicleta electrica, trebuie doar sa va asezati si sa manevrati aparatul. Puteti creste viteza fara sa va incurcati. Daca locuiti intr-un oras, va veti da seama in curand ca bicicleta electrica este o modalitate ecologica si economica de a calatori. Nu veti mai cadea prada ambuteiajelor care va impiedica sa ajungeti la timp la birou, de exemplu. Puteti sa va deplasati fara sa va faceti griji cu privire la umplerea rezervorului. Aici, este vorba de o baterie care trebuie incarcata.

Cum se alege bicicleta electrica?

Alegerea unei biciclete electrice este adesea o sarcina dificila. Exista mai multe marci si modele pe piata, ceea ce face dificila alegerea produsului potrivit pentru nevoile dvs. Prin urmare, este necesar sa luati in considerare criteriile corecte pentru a face alegerea potrivita.

Motorul bicicletei electrice

Unul dintre primele lucruri care trebuie luate in considerare este motorul bicicletei electrice. Acesta trebuie sa fie cu adevarat puternic pentru a va asigura ca bicicleta dumneavoastra functioneaza fara probleme. Pe piata, puteti gasi modele cu motorul in pedalier care ofera asistenta „proportionala”. Acestea sunt cele mai comune elemente; sunt mai echilibrate. Puteti gasi, de asemenea, modele cu motorul in roata din spate. Aceste biciclete ofera o asistenta „totul sau nimic”.

Bateria

Pentru a va bucura de ciclism fara a va plange de defectiuni ale bateriei, aceasta trebuie sa fie de buna calitate. Cele mai eficiente baterii pentru bicicletele cu asistenta electrica sunt Li-Ion si Li-Po. Bateria este cea care garanteaza, de asemenea, puterea si autonomia bicicletei. Puterea este exprimata in tensiune, in timp ce autonomia este exprimata in Amperi-ora (Ah). Pentru mai multa practicabilitate, alegeti o bicicleta cu un motor de cel putin 36V si o autonomie de 8Ah. Cu toate acestea, trebuie tinut cont de faptul ca pretul masinii va depinde de performanta bateriei sale.

Sarcina maxima

Acest criteriu trebuie sa fie luat in considerare in functie de greutatea dumneavoastra. Alegeti un model care va poate suporta sarcina cu o marja buna.

Greutatea bicicletei

Daca bicicleta dvs. este prea grea, va fi foarte dificil sa o mutati in cazul in care se defecteaza. De asemenea, va fi dificil sa ajungeti in apartament daca locuiti intr-o cladire fara lift. Cea mai usoara bicicleta poate cantari pana la 9 kg, in timp ce cele mai grele modele cantaresc pana la 30 kg.

Sursa: https://pepseo.fr/velo-electrique-decouvrez-comment-pedaler-sans-se-fatiguer/

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns