banci straine online cu conturi in euro

Lucruri dificile de care au parte persoanele care lucreaza in strainatate

Munca in strainatate implica cel mai adesea parasirea actualului loc de munca. Poate persoana respectiva a lucrat cativa ani buni intr-un loc inainte de a lua decizia dificila de a pleca in strainatate. Pentru cei care inca n-au avut parte de o astfel de experienta am adunat cateva din principalele dificultati cu care se vor confrunta.

Limba. Pentru a putea munci intr-o tara straina trebuie sa stapanesti limba respectiva cel putin la nivel de incepator. Asta pentru a elimina din start bariera de comunicare. Persoanele care merg la munca in strainatate si nu cunosc limba sunt privite in mod ciudat de ceilalti. Dar si daca ai accent acelasi lucru se intampla. Insa rare sunt acele persoane care merg la munca in strainatate si cunosc limba la perfectie. In plus, se poate intampla sa nu vorbesti limba materna si sa constati ca ai inceput sa uiti anumite lucruri.

Citește și articolul:  Indemnizatia de somaj in Germania

Sistemul legal. Fiind cetatean roman esti obisnuit fara indoiala cu propriul tau sistem. Ai astfel tendinta sa crezi ca legile in care crezi si pe care le respecti sunt aceleasi ca in tara ta de origine. Spre exemplu, la Hanoi codul rutier pare inexistent in ciuda faptului ca exista o multime de panouri de semnalizare. In Laos de exemplu sa nu risti sa fumezi marijuana pe strada. Asta deoarece risti o condamnare la moarte pentru o astfel de tampenie realizata. O multime de legende urbane circula cu privire la acest subiect. Pe scurt, sa nu te astepti sa fii aparat cum esti in propria ta tara. Fii precaut, incearca sa nu iesi prea tare in evidenta.

Citește și articolul:  Cum să optimizezi fluxul finanțelor tale

 

Securitate si siguranta. Nu poti pretinde ca te simti in siguranta in orice situatie in strainatate, chiar daca este vorba despre o tara dezvoltata. Crimele si violentele sunt peste tot. Ar trebui sa incerci sa nu iesi seara/noaptea pe strazi si sa ai grija in mijloacele de transport in comun la geanta/portofel, cum faci la tine in tara de altfel.

Libertatea de expresie. Uneori, ar fi mai bine sa taci, sa nu intri intr-o discutie cand subiectul principal este politica sau religia tarii respective. In unele locuri precum America Latina laicitatea este instaurata insa intalneste o rezistenta puternica la nivel social, cultural sau traditional. Daca discursul tau sau conceptia ta nu sunt considerate acceptabile, nu se apropie de « standardele crestine », sa nu te astepti ca localnicii sa iti sara in aparare. Un alt exemplu concret vine din Thailanda, sa nu vorbesti cumva de rau familia regala deoarece acest lucru te poate costa cativa ani de inchisoare. Fara gluma. Poti primi in jur de 8 ani de inchisoare.

Citește și articolul:  Macron isi doreste o Europa puternica impotriva lui Trump

Serviciul clienti. Esti programat sa gandesti ca ai anumite drepturi si privilegii sub forma de client, chiar daca te afli intr-o alta tara. Insa clientul nu este « rege » peste tot, trebuie sa tii cont de acest lucru.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns