click aici

Automutilarea

This topic contains 7 replies, has 1 voice, and was last updated by  LoccoChicco 4 years ago.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
 • Author
  Posts
 • #18787 Reply

  LoccoChicco
  Keymaster

  Automutilarea, numita si auto-lezarea, este o actiune prin care o persoana isi produce singura rani sau lovituri cu buna stiinta.

  #18788 Reply

  LoccoChicco
  Keymaster

  Se intampla sa observam uneori pe corpul unei persoane semne de automutilare, in special la nivelul mainilor sau a membrelor superioare, insa foarte rar, in general aceste persoane isi ascund aceste semne in societate cu multa atentie, tot asa cum isi ascund si emotiile, sentimentele in general, fie ca sunt ele pozitive sau negative.

  #18789 Reply

  LoccoChicco
  Keymaster

  Pentru ca, exact asta este automutilarea, un act de exprimare a unor emotii puternice, negative in general. Bine, pentru marea masa a oamenilor automutilarea inseamna nebunie si inceputul drumului spre sinucidere, insa marea masa nu are habar de ceea ce inseamna automutilare. Aici este un neajuns, al societatii in general, o persoana care datorita suferintei ajunge la asemenea acte, este “tratata” de prieteni binevoitori. Rezultatul? Fara rezultat

  #18790 Reply

  LoccoChicco
  Keymaster

  In realitate automutilarea este doar o incercare de a face stresului. Nu este mai putin adevarat ca aceste persoane sufera de depresie puternica si o STIMA DE SINE SCAZUTA, ce tradeaza nu doar rusine adanca si vinovatie, dar si confuzie dublata de ingrijorare fata de propriul sau comportament.

  #18791 Reply

  LoccoChicco
  Keymaster

  Si unde sa apara problemele unei astfel de persoane decat in copilarie? Adevarat, suferintele copilariei si adolescentei, pot duce la asemenea acte de automutilare. Cauzele insa variaza, de la instabilitate in familie, cele mai multe, pana la izolarea fata de mediul natural, face adolescentul sa se detaseze de realitate, sentimentul ca NU FACE PARTE DIN LUME fiind mereu prezent.

  #18792 Reply

  LoccoChicco
  Keymaster

  Iar actul in sine, chiar asta este, o detasare fata de o realitate poate agresiva in care individul nu isi gaseste locul, o realitate plina de respingeri. Nu intamplator asemenea persoane traiesc mereu cu teama de a fi respinse, iar de aici pornesc doua drumuri majore.

  #18793 Reply

  LoccoChicco
  Keymaster

  Primul este o viata plina de anxietate si singuratate, o viata in autoizolare dar si o ostilitate fata de societate, o viata parcursa in termeni de genul “acasa – job si retur”. In aceeasi nota, dar si datorita respectului de sine scazut, persoana ajunge sa aiba relatii in care este abuzata fizic si psihic, o veritabila victima. De ce? Incapabila sa aiba pretentii, dar si din teama de a fi respinsa, persoana “ia in general tot ce este mai rau”, alegerea partenerului fiind confuza.

  #18794 Reply

  LoccoChicco
  Keymaster

  Automutilarea are si un tratament, simplu, eficace, si consta in gasirea unei cai de exprimare a sentimentelor, emotiilor si tenebrelor de catre persoana in cauza. Simplu nu este, mai ales ca automutilarea vine si pe un fond de neincredere in oameni.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
Reply To: Automutilarea
Your information:
Skip to toolbar